Vanuit Zorg voor Innoveren zijn regelmatig subsidiemogelijkheden voor het aanvragen van implementatie- en opschalingscoaching. Lees hieronder verder hoe je hier gebruik van kunt maken.
Wil je starten met een innovatie, maar je weet niet goed hoe? Of ben je al even bezig, maar kom je niet verder? Kies dan voor implementatiecoaching.
Ik bied implementatiecoaching aan voor organisaties in de zorg. In een individueel traject gaan we aan de slag met jouw vraagstuk. Denk hierbij aan onderwerpen als:
Vanuit Zorg voor Innoveren is er regelmatig een subsidieronde voor implementatie- en opschalingscoaching. Op de website van Zorg voor Innoveren vindt je actuele informatie over de mogelijkheden voor financiële ondersteuning. De subsidierondes worden vaak gekoppeld aan een specifiek thema.
Wie kan deze subsidie aanvragen?
Tips voor het aanvragen van deze subsidie
Hulp bij jouw subsidieaanvraag?
Wil jij gebruik maken van de subsidie voor implementatie- en opschalingscoaching? Of wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Plan dan vrijblijvend een afspraak in. Dit kan door een mail met je contactgegevens te sturen naar janneke@amplitudo.nl. Ik neem dan contact met je op voor het plannen van een afspraak.
Project Goed Thuiskomen, Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra
De Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) zet al jaren actief in op de rol van de POH-O in deze ouderenzorg. Een volgende stap is de POH-O een structurele rol te geven bij opname en ontslag van kwetsbare ouderen uit het ziekenhuis. De ambitie van de SAG is om het zorgpad Goed Thuiskomen te implementeren binnen de SAG en op te schalen in Amsterdam. De implementatie- en opschalingscoaching is ingezet voor het uitwerken van een praktisch stappenplan en het ondersteunen van de projectleider bij het opzetten van een projectstructuur, het bewaken van de voortgang en het sparren over knelpunten. Inmiddels werken binnen de SAG alle POH-O met het zorgpad Goed Thuiskomen. In 2021 zet de projectgroep ouderen van de Amsterdamse Huisartsen alliantie verder in op opschaling in de regio Amsterdam.
Project Hospital@Home hartfalen, Omring
In Nederland richten Hospital@Home projecten zich voornamelijk op telemonitoring van hartfalen en COPD patiënten. In dit project gaan Omring en NWZ een stap verder door patiënten met hartfalen ziekenhuiszorg thuis aan te bieden. In 2020 zijn twee pilots gedaan waarvan de uitkomsten veelbelovend zijn. Vooral patiënten ervaren een hoge kwaliteit van zorg en minder impact van de zorg op het dagelijks leven. Ook zorgverleners zijn enthousiast. Om inzicht te krijgen in de benodigde investeringen en verwachte opbrengsten is de projectcoaching ingezet voor het verkennen van de (maatschappelijke) business case. Als vervolg worden met betrokken stakeholders verschillende scenario’s verkend voor de structurele financiering en organisatie van Hospital@Home.
"In mijn vorige functie kreeg ik de opdracht om het strategisch innovatiebeleid uit te werken. Het ontbrak echter aan focus en kennis binnen de organisatie. Ik had het gevoel veel tijd nodig te hebben om hier goed in te duiken. Ik had iemand nodig om mee te sparren. Hoewel ik Janneke niet kende, waren haar kennis en netwerk een reden om haar hulp in te schakelen. Ze heeft mij echt geholpen om verder te komen. Door structuur aan te brengen werden de stappen helder. Daarnaast hielp de inbreng van haar kennis en netwerk om zicht te krijgen op relevante ontwikkelingen. Dit traject heeft geresulteerd in het bepalen van een heldere visie en de uitgangspunten voor het innovatiebeleid."
- Marloes, projectleider innovatie -